MNEEN

Zajedno sa Iločkim podrumima vodimo vas u Principovac

Nadomak središta istorijskog i vinskog grada Iloka, na pejzažnom brežuljku odakle se pruža zadivljujući pogled na Ilok, Srijem i Bačku smjestio se dvorac Principovac. Izgrađen je još 1864.godine kao ljetnja rezidencija kneževske porodice Odescalchi koja je ovdje boravila u vrijeme lova i berbe grožđa. Bez obzira jeste li istinski poznavatelj vina ili ste tek na putu da to postanete, kada okusite kraljevski traminac i vrhunsku graševinu Principovac, shvatićete da je vino ovdje više od profesije.

Vino je ovdje umjetnost i stil života.

Restoran je smješten unutar obnovljenog dvorca kneževske porodice Odescalchi, a bogata gastronomska ponuda – new age kuhinja – bazirana je na autohtonim namirnicama, pripremanim na sofisticiran način, fusion filozofijom. Na taj način svakom gostu približava ukuse Srijema i Slavonije na novi način. Naravno, pijući vino na čaše uz svaki novi slijed jela.

Ako poželite dalje ostati, kompleks Ladanjskog imanja Principovac nudi i luksuzno i moderno uređenih 5 apartmana u kategoriji ☆☆☆☆, kao i jedan De luxe apartman. Sve sobe smještene su na brežuljku, u sred vinograda, pružajući privatnost, mir i tišinu uz pogled koji očarava.

Ladanjsko imanje nudi i razne dodatne sadržaje za rekreiranje i uživanje u prirodi. Osim teniskog, odbojkaškog i badminton terena, tu se nalazi i 8 km asfaltiranih vinskih cesta kroz vinograde koje su idealne za pješačenje, trčanje, vožnju našim biciklima, mopedima i električnim vozilima. Ako se želite opustiti uz piknik sa dragom Vam osobom, porodicom ili prijateljima, tu su i male drvene kućice smještene na nekoliko lokacija usred vinograda.

Uz navedene aktivnosti u ponudi je i natkriveno vježbalište za golf, kao i igralište od 3 polja i škola golfa.

Posebna ponuda je organizacija i team building aktivnosti takmičarskog tipa, kojima se razvija takmičarski duh, ali i produbljuju prijateljstva saradnika i kolega unutar firme.

Panoramski lift unutar dvorca vodi do ostakljenog vidikovca, odakle se kao na dlanu pružaju nepregledni vinogradi i blagi obronci Fruške gore koji se spuštaju prema Dunavu. Obzor koji na čovjeka djeluje opuštajuće uz vino, hranu i ambijent pobuđuje hedonističke porive, čineći da se osjećate nekako „aristokratski“…

Comments are closed.