MNEEN

Savjeti

Savjeti zlata vrijedni

Trikovi u kuhinji koje svaka žena treba da zna

Svaka domaćica ima svoje male tajne i trikove koje primjenjuje da bi joj posao u kuhinji bio lakši. Izdvojili smo nekoliko savjeta iskusnih domaćica koje bi svaka žena trebalo da zna.

  1. Tjesteninu možete kuvati dva minuta manje nego što piše na uputstvu na pakovanju, jer će tjestenina, nakon što je prelijete vrelim sosom dodatno omekšati. Takođe, nemojte u vodu u kojoj barite tjesteninu sipati ulje ukoliko ćete ih prelivati sosom koji u sebi sadrži pavlaku. Ukoliko je tjestenina masnjikava, neće upiti sos.
  2. Miris bijelog luka sa prstiju uklonite tako što ćete pod mlazom vode ruke trljati o kašiku od nerđajućeg čelika.
  3. Za bolje rezultate prilikom pečenja kolača, jaja i puter ostavite jedno na sobnoj temperaturi do sat vremena.
  4. Karfiol će tokom kuvanja ostati nepromjenjen ukoliko u vodu dodate malo mlijeka i soli.
  5. Pire krompir će vam biti ljepši ukoliko krompir, nakon što ga procijedite, vratite u vrući lonac i pustite da se osuši u toploj posudi još minut-dva.
  6. Kako biste prilikom cijeđenja limuna ili narandže dobili što više soka, još neoguljeno voće valjajte između dlanova jedan minut a potom voćku iscijedite.
  7. Svježinu povrću čete produžiti tako što će ga umotati u vlažni papirni ubrus i staviti u plastičnu kesicu, a potom u frižider. Neke salate tako mogu duže trajati i po dva dana.
  8. Da biste provjerili da li je ulje vruće, spustite u njega drvenu kašičicu. Kada se oko nje pojave mjehurići, ulje je dovoljno zagrijano i možete početi prženje.
  9. Prije sjeckanja povrća na dasku stavite malo soli. Na taj vam način povrće neće kliziti i lakše ćete ga rezati.
  10. Blender očistite tako što ćete ga napuniti toplom vodom i sipati malo deterdženta. Uključite ga na nekoliko sekundi a potom isperite čistom vodom i osušite.

Autor: alo.rs

Comments are closed.