MNEEN

Raclette

Raclette je naziv za sir ali i jedno od najpoznatijih švajcarskih nacionalnih jela za čiju pripremu je potrebno da imate i poseban aparat.U pitanju je raclette gril, koji podsjeća na toster, a može se naći u raznim varijantama.Na njega se pored sira ređaju krompir, povrće ili meso. Kada se sir otopi dobijate izuzetno ukusno jelo.

U svijetu su popularne i raclette večere #racletteparty, gdje se u društvu pored slane, spremaju i slatke verzije ovog ukusnog jela, sa otopljenom čokoladom i raznim drugim sastojcima.

Ako nemate gril koji je predviđen za pripremu ovog jela, možete ga spremiti i u rerni.Sastojke posložite u manje vatrostalne posude ili gusane tiganje i ostavite u predhodno zagrijanoj rerni na 150 stepeni nekih desetak minuta dok se čokolada ne otopi. U mikrotalasnoj rerni biće vam dovoljan 1 minut.

Evo i par pedloga za ovo čokoladno iskušenje, naravno Ritter sport mliječna čokolada je glavni sastojakSmiley face

Opcija 1


Smiley faceKeks i čokolada

1 komad piškote ili omiljenog keksa

3,4 kockice Ritter Sport čokolade

2, 3 marshmallow bombone

Prvo stavite izlomljenu piškotu i keks na sitne komade u manji tiganj, na njega rasporedite marshmallow i kockice you čokolade pa sačekajte dok se čokolada ne otopi

Opcija 2


Smiley faceKomadići banane sa komadićima čokolade

4 kriške banana

4 kockice Ritter Sport čokolade

1 kašika šećera u prahu

Bananu narežite na tanke kriške i stavite u tiganj.Šećer u prahu pospite ispod i preko banana,rasporedite komadiće čokolade na kriške banane .Sačekajte da se čokolada otopi i uživajte!

Opcija 3


Smiley faceJabuka sa orasima i čokoladom

4-5 kriški jabuke

3-4 oraha

4 kockice Ritter Sport čokolade Jabuku narezane na tanke kriške položite u tiganj, narežite na njih 3-4 isitnjena oraha i prekrijte sa kockicama Ritter sport čokolade.Kada se čokolada otopi vrijeme je za uživanje

Opcija 4


Smiley faceČokoladne palačinke

Gotovo tijesto za palačinke

4-5 kriški pomorandže

4 kockice Ritter Sport čokolade

Kašiku tijesta za palačinke sipajte u posudu , dodajte kriške pomorandže i kockice čokolade .Zapecite dok se kora ne odvoji od posude.

Ovo su samo neki od predloga, a vi nam u komentarima pišite koji je vaš 🍫

Comments are closed.