MNEEN

Krem čorbica od šargarepe

Da li ste znali da prirodne boje voća i povrća koje jedemo, osim što čine našu trpezu ljepšom, blagotvorno djeluju na naš organizam? Zato vam po ovom kišnom danu donosimo dozu narandžaste !

Krem čorba od šargarepe  je sjajan saveznik u borbi protiv virusa i bakterija .

Osim već poznatih ljekovitih svojstava šargarepa  kod bolesti kardiovaskularnog sistema i tumora, regulacije šećera i poboljšavanja  vida, treba napomenuti i da sadrži posebnu vrstu vlakana, kalcijum pektat, koji smanjuje nivo holesterola u krvi. Ovo ukusno povrće može zaštititi vašu jetru od toksina. Visok nivo vitamina A u šargarepi igra važnu ulogu u izbacivanju otrova iz organizma. Pored toga, šargarepa smanjuje masne naslage u jetri, dok vlakna pomaže u čišćenju jetre.Takođe,sadrži mnoštvo vitamina, minerala i antioksidanata pa djeluje kao svojevrstan eliksir i odlična je za jačanje  cjelokupnog  imuniteta.

Sastojci:

350g šargarepe

1 korijen peršuna

3 mlada luka

1 čen bijelog luka

600ml vode

50ml pavlake za kuvanje

2 kašike Dijamant Natur začina

 

 

 

 

 

 

Priprema:

U dublju šerpu sipati vrlo malo suncokretovog ulja, pa staviti na vatru da se zagrije. Mladi luk sitno isjeckati pa lagano dinstati u šerpici. Sitno isjeckati i šargarepu, bijeli luk i korijen peršuna.

Svo provrće ubaciti u šerpu i lagano dinstati. Dodavati im malo vode prilikom dinstanja kako se povrće ne bi zalijepilo za dno šerpe.

Nakon 15 minuta dinstanja, dodati 600ml vode i kuvati sve dok šargarepa ne omekša. Kada je povrće omekšalo, skloniti sa vatre i sve dobro izblendati ručnim mikserom.

Čorbi dodati 2 kašike Dijamant Natur začina, pavlaku za kuvanje, pa vratiti na vatru još 5min da se sve ukuva.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

9 − one =