MNEEN

Gurmanska frittata

Frittata je poznato italijansko jelo koje se priprema u raznim varijacijama i kombinacijama namirnica.Ova varijanta zapečenog omleta sprema se izuzetno lako i brzo a možete koristiti gotovo sve namirnice koje nađete u frižideru .Mi vam donosimo njenu gurmansku verziju koju možete poslužiti za doručak ili večeru.

Sastojci:

4  jaja

200 g  Brzo & Fino kiselog vrhnja

200 g krompira

50 g slanine

10 g Dukat maslaca

Šaka  valerijane ili spanaća

Po želji  so,biber i začini po želji

Priprema:

Pripremite sve sastojke – salatu i krompire operite, narežite slaninu na komadiće.

Krompir ogulite i narežite na tanke ploškice. Posudu premažite maslacem, poslažite ploškice krompira tako da se djelomično preklapaju pa začinite solju ,biberom i začinima po želji. Stavite da se peče na 200 stepeni 20-ak minuta.

Za to vrijeme, umutite jaja sa 100 grama Brzo&Fino kiselog vrhnja, dodajte sitno narezanu slaninu i začinite .

Smjesu prelijte preko krompira i vratite nazad u rernu koju ste smanjili na 180 stepeni, na 15-ak minuta.

Kada  dobije lijepu zlatno žutu boju, izvadite posudu iz rerne, fritatu prelijte preostalim vrhnjem i poslužite uz salatu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

two × 4 =